Pagina's

woensdag 3 oktober 2012

Dag 19: The Grand Canyon en de beren

Het is vandaag donderdag 27 september en reeds de dag om vaarwel te zeggen aan de Grand Canyon. We zijn niet uit bed geraakt voor de zonsopgang, omdat de stomme wekker niet is afgelopen. Om 8u staan we op en maken we onze koffers klaar. We gaan eerst ontbijten in het restaurantje dichtbij onze cabin.

Aangezien we nog niet veel foto's hebben, besluiten we om tot de middag te blijven en nog een aantal view points te gaan bekijken. We vertrekken met de auto en ik wil nog even stoppen aan de muilezels om ze een aaitje te geven.Vervolgens rijden we door naar de view points van de GC.

In de GC is er ook Wildlife te bezichtigen: Een beer en een wolf?Lipan Point is het mooiste punt van de Grand Canyon met een zicht op de Colorado rivier. Het was zeer de moeite!

Na al het mooie verlaten we de Grand Canyon. We vinden het allebei mooi en indrukwekkend om te zien, maar we zijn tot het besluit gekomen dat we toch meer bergmensen zijn en minder voor de canyons.

We stoppen nog even aan Bearizona. Hier hebben ze enorm veel beren zitten. We rijden door de bossen met de auto en kunnen heel wat dieren zien hier.


Een gevaarlijke wolf
Canadian LynxZe hebben hier ongelooflijk veel beren. Veel te veel eigenlijk. Het is inmiddels 16u wanneer we het park verlaten. Onze volgende bestemming is Route 66. De eerste plaats dat we passeren is Seligman.Ze hebben hier nog een paar leuke winkeltjes met talrijke souvenirs. Op de route 66 rijden we van Seligman tot Kingman vooral over het platteland. Een lange rechte baan met enorme grote weilanden. We komen in het donker aan in Kingman en halen nog iets te eten. Deze keer kiezen we voor Mexicaans eten. Ik kies voor de Macho Nachos en Tom voor burrito met kip. Mijn mond en keel stond in de fik en bij deze zweer ik om nooit nog macho nachos te eten.

Morgen gaan we Kingman verkennen en verder doorrijden op de route 66 en onze laatste Nationale park bezoeken! Bye!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten