Pagina's

woensdag 17 oktober 2012

Dag 27: If you want to be famous, you have to go to Hollywood

Vrijdagochtend 5 oktober staan we later dan voorzien op. Het is inmiddels al 8u! De vermoeidheid begint wat door te wegen en we slapen allebei niet zo goed in de villa. Het bed is een beetje te zacht, weinig zuurstof in de kamer, vlug warm en er is altijd wel iemand die zijn gras aan het afrijden is.

We douchen vlug en eten nog wat croissants. De croissants van de walmart zijn heel lekker. Iets na 9u vertrekken we uit de villa richting Hollywood of het Sign van Hollywood. Hier en daar is er wat verkeer en beetje file. Het is nog net geen 10u wanneer we arriveren aan de trail om naar het Hollywood Sign te gaan kijken.

Het is een steile wandeling naar boven en gelukkig hebben we onze wandelschoenen mee. Helaas de trail heeft ons totaal geen goeie fotoplaats kunnen bezorgen. De trail was ongelooflijk lang, het zweet liep van ons en we hadden er de kledij ook niet voor aan. We komen zelfs wandelaars tegen die het hadden opgegeven, omdat het nog altijd een eindje wandelen was. Dit pastte niet in ons schema. We waren inmiddels al na 11u en hadden nog altijd geen foto tot ergernis van ons beiden.

We besloten om terug te keren naar bijna tot het begin van onze wandeling, waar je nog een iets wat deftige foto kon nemen van het Hollywood Sign.

Teddy was ook uitgerust en moest persé op de foto.

Rond 12 u verlaten we het Hollywood Sign en rijden richting de Walk of Fame en Grauman's Chinese Theatre. In Hollywood zijn de parkings megaduur. We proberen te parkeren aan de straat. Hier in Hollywood kan je 1 - 2 uur gratis aan de kant staan. Een parkeerschijf gebruiken ze niet, maar wel een watcher. WAT ZEG JE? Een Watcher? Ja, klopt. Hier komt elke 1 of 2 uur iemand controleren of je er nog staat en van hoelang. Ze schrijven dat op en komen dan zien of je op tijd weg bent.

2 uur was voldoende voor The Walk of Fame. Het is eerlijk gezegd tegengevallen. Sowieso heb ik veel moeite met de drukte en opdringerige mensen. Een foto nemen van ons beiden ging dus ook niet, zelfs alleen bij een ster ging al niet. Direct kwamen ze met hun fototoestel om te zien bij welke ster je stond. Ook heel veel volk bij het Chinese Theatre. Je ziet overal actiefiguren staan om geld te verdienen met een foto van de look-a-like.

We zijn wel in redelijk veel souvenirshops gaan binnen zien, maar ook deze stelden mijn teleur. Tom heeft wel zijn magnetische flessenopeners kunnen uitbreiden met eentje van Hollywood. Ik begin mij verschrikkelijk te ergeren en we verlaten om 14u The Walk of Fame.

We rijden langs Beverly Hills en zien hier toch al wat grotere huizen. Ook rijden we langs Rodeo Drive met zijn dure boutiques. We parkeren ons eventjes, maar de vermoeidheid begint weer toe te slaan bij mij en een wandeling zit er niet meer in. Eerlijk gezegd, heb ik ook geen spijt dat ik geen foto's van Rodeo Drive heb. Het is toch allemaal bekakt! :)

We besluiten om naar Venice Beach te rijden. Dit ligt een goed half uurtje van Hollywood. We parkeren ons en eten nog iets licht. Ik rust nog even in de auto en om 16.30u gaan we naar het strand. We wandelen met onze blote voeten in het zand tot aan de oceaan om een pootje te baden. Er zijn hier heel veel surfers, best knap om te zien hoe ze op de golven surfen.

We blijven tot avondval en rijden nog door naar de Santa Monica Pier. We betalen $ 6 dollar om te parkeren. In het echt is dit wel een zeer kleine pier. In de films ziet die er altijd groter uit :o
Heel lang zijn we niet gebleven, slechts een half uurtje. Op deze pier kan je de stop zien van Route 66! En ze hebben nog een souvenirshop op het einde van de pier.

We verlaten de Santa Monica Pier en stoppen nog aan de Mall The Grove. Heb nog niets van kledij kunnen kopen, maar helaas hier ook weer niets. Veel te boutique, totaal mijn ding niet. Na The Grove rijden we terug naar Hollywood om nog wat rond te wandelen en eventueel foto's te kunnen nemen. Helaas, het is start van het weekend en nog meer volk. Om 23u verlaten we het hele gebeuren en halen nog iets te eten van de MC Donalds.

Het was een hele zware dag en we zijn doodop. Morgen al onze laatste volle dag in LA. Tot morgen en slaapwel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten