Pagina's

woensdag 17 oktober 2012

Dag 26: Disney California Adventure Park

Het is pijnlijk om weer vroeg op te staan, maar het moet! Vandaag 4 oktober gaan we naar het tweede disney park. Het park is vandaag vanaf 9u tot 21u open en we willen er natuurlijk zo vroeg mogelijk zijn. Normaal gezien moet het een kalme dag zijn in het park, slechts 2.6/10 qua drukte. Hopelijk is dit waar.

We vertrekken ietsje later, omstreeks 8.20u richting de parking van Disney. We betalen weer $ 15 en rijden vlug door naar onze plaats. We wandelen snel naar de bussen om naar het park te rijden. Wat een megatrage chauffeur was mij dat. Shit, we verliezen keiveel tijd en komen pas om 9u toe aan het park.

Natuurlijk keiveel volk aan de ingang. Gelukkig gaan ze hier vlug door en zijn we direct bij de controle van de rugzakken. De bedoeling was om eerst naar Carsland te gaan en/of een FP te gaan halen. Dit is hun nieuwste land van disney California adventure park. Het is dan ook gebaseerd op de film "Cars".

OMG... Is dit nu level 2.6!! Niet dus :( Al een wachtrij van 2u! En de FP is ook al 30 min wachten! Tom ziet het niet zitten om aan te schuiven voor de FP en lopen we naar de eerste attractie zonder wachtrij. Deze attractie was Ariel, the little mermaid. Je zit hier in karretjes zoals ze deze hebben in haunted mansion, maar in de vorm van een schelp. Ze tonen het verhaal van Ariel met al zijn kleuren en muziekjes. Was zeer mooi en we knuffelen elkaar nog eens goed, aangezien het toch een romantische ride is.

Na Ariel, nemen we nog een foto van ons tweetjes met de pier als achtergrond. En bovendien was er hier nog geen volk te zien, perfecte kans voor een goede foto. We besluiten om hierna direct naar Toy Story Mania te gaan. Is hier inmiddels ook al een wachtrij van 20 minuten. Maar hier wil ik gerust langer voor wachten, omdat je kan schieten in 3D. Deze attractie hebben ze ook in Disney World en was super leuk om te doen.

Na de Toy Story Mania gaan we hun rollercoaster maar eens uittesten, de California Screamin. Totaal geen kriebels, kwam zelfs slecht omdat hij bij de loop te traag ging. Tom was ook niet goed geworden en we besluiten om wat te eten. Er zijn nog bijna geen kraampjes open en na lang zoeken, kopen we maar wat gezouten popcorn.  Dit is zo'n lekkere popcorn!

Bij het popcorn kopen zijn we nog een FP gaan halen voor goofy's rollercoaster. Na de popcorn gaan we hun waterattractie maar eens uittesten. Dit zijn trouwens ronde boten en het ziet er wel heftig uit. Onderweg in de wachtrij zie je bordjes staan zoals: you may get wet or soaking wet! Ai, hopelijk zijn ze ons goedgezind of toch de schrijfster van de blog.

Het indelen van de boten duurt hier wel even en ze leggen steeds de band stil om de mensen te laten in - en uitstappen. Uiteindelijk mogen we vlugger in een boot, aangezien we maar met twee zijn. Shit de beste plaatsen zijn ingepikt en ik zit aan de rand. Als dat maar goed afloopt... En we vertrekken zeer rustig drijvend en wat botsend. Maar dan komt het al, zo vervelende tikkende spuiters. En wie hebben ze, Tom en ik natuurlijk. Maja een beetje water kan geen kwaad. Hahaha, dacht ik in mijn eigen.

Het verschil met de ronde boten vanuit Belgi├ź is dat je keidiep naar beneden valt. En TIS NIET WAAR, we vallen naar beneden en met ik in de achtergrond. BAM, hele plons water over mijne kop!! Ja, zelfs het ondergoed is al doorweekt! Hopelijk krijg ik niet alle pech. En het was te mooi om waar te zijn. BAAAMMM, weer de plons over mij en in mijn linkerschoen. Even schoen uitgedaan in de boot want er zat een liter water in. Al de rest droog, behalve Tom deelde toch de helft mee in de klappen.

Na 5 minuten komen we weer aan, maar het is weer wat wachten. Gelukkig staan we in de zon en kan het drogingproces al beginnen. Maar in de mate van de natte, zal ik pas binnen 2u weer droog zijn. Uit de boot gestapt en alles plakt aan mijn benen. Tom kon zich natuurlijk niet inhouden van het lachen en moest dit op film zetten, zodat ze thuis nog eens kunnen lachen.

Anyway, we liepen door naar carsland om te gaan zien voor een FP voor de Cars attractie. Tis toch niet waar zekers! FP al uitverkocht! Het was nog maar net na 11u. Damn! Ik had deze echt graag willen doen. Niets aan te doen en we lopen terug naar Goofy. Broek nog nat, dus zitplaats ook nat in de rollercoaster. Geen leuke rollercoaster voor ons beiden.

Na de rollercoaster besluiten we om al iets te eten en daarna naar de show van Alladin te gaan kijken. Het is al 11.30u en we eten hamburger met frietjes. Het heeft deze keer gesmaakt! Om 12.20u staan we aan de ingang voor de show van Alladin. 20 minuten later start de show en we hebben er allebei van genoten. De geest was supergrappig en de zang was top.

Na de show is het al 13.30u en gaan we naar de attractie Soarin. We vliegen weer over de mooie streken en gebergten van California. Na de attractie hebben we nog wat in de winkeltjes gekeken. Kijken nog even voor Cars en besluiten om de single rider te doen. Spijtig dat we niet samen kunnen zitten, maja beter dit dan hem niet te doen of een 90 minuten te staan wachten. We schuiven vrij goed door en na 30 minuten staan we er al. En het is ons gelukt. We zitten in dezelfde auto! De attractie was zeer leuk en deed mij denken aan de test track in Disney World. Alleen dat deze op Cars ge├»nspireerd is.

Na Cars gaan we nog eens naar Toy Story, Tower of Terror (zelfde als in Parijs), Mickey's Wheel en bezoeken nog wat winkeltjes en slenteren wat op het gemak. Om 19.30u gaan we ons al plaatsen voor de show van World of Color. Zot de beste plaatsen zijn al ingenomen. Gelukkig kunnen we nog vanvoor staan, maar dan wat schuin. Voor deze show moet je zelfs een FP halen om van dichtbij te kunnen zien.

21.15u begint de show "World of Color". Het was adembenemend en veel mooier dan Fantasmic. Na de show nemen we nog wat foto's van de avondsfeer. We wandelen nog even DT binnen en om 23u verlaten we het park.

Morgen staat er nog een drukke dag te wachten. Dan verkennen we LA - Hollywood en nog andere bezienswaardigheden. Tot morgen en slaapwel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten