Pagina's

maandag 10 september 2012

Dag 1: Vertrek naar San Francisco

Hallo iedereen,

Tom en ik zijn nu getrouwd. Het was een geweldige dag met prachtig weer. De dag is voorbij gevlogen. Op onze huwelijksnacht maar 4 uur geslapen. Zaterdag was weer een hectische dag en lagen pas tegen middernacht te slapen. Ryan, mijn broer van 9 jaar is bij ons komen slapen, zodat hij zeker nog mee kon om ons uit te zwaaien.

Om 4.30u stond mijn pa aan ons huis. Shit!!! Stomme wekker was al niet afgelopen. Direct uit bed gesprongen, het laatste in de koffers, vlug opfrissen en we waren weg. We moesten eerst naar het station van Brussel - Zuid om in te checken voor de TGV. We waren om 6u aan het station en ondanks enkele omleidingen nog goed op tijd. Onze trein vertrok om 7.10u. Tot onze verbazing zaten we in eerste klas! Voldoende plaats om de beentjes nog eens te strekken. Mijn man heeft liggen slapen, aangezien hij maar twee uur geslapen had.

We komen na een uurtje aan in de luchthaven van Parijs. Wat een chaos hier! Heel veel volk en onbeleefde mensen, typisch French People. Eerst gaan onze koffers afleveren, vervolgens paspoort controle en de controle zelf. Het ging nog goed vooruit. Het boarding begon al om 9.50u en het was inmiddels 9.30u. De boarding op zich verliep redelijk chaotisch. Iedereen mocht direct naar binnen, waardoor er niet echt controle was. De persoon naast ons was er nog niet en we hadden nog plaats voor de handbagage.



De persoon naast ons kwam ook toe en we hebben van haar ook geen last meer gehad, behalve een paar geurtjes. Anyway, ons vliegtuig AF 84, had nu wel zelf eigen tv. Nu ga ik echt mensen jaloers maken. Ze hadden films zoals: snow white, prometheus, brave, men in black 3, keiveel series, spelletjes, muziek,... Dit is echt fantastisch voor een vlucht van 11 uur!

Ons vliegtuig ging vertrekken om 10.30u, maar had door de chaotische boarding al een vertraging van 40 min. Om 11.10u is het vliegtuig klaar om te vertrekken. Wat een lange vliegtuigbaan. Er zijn heel veel vliegtuigen te bewonderen. We maken nog een tourtje van 10 minuten en yes we are up in the sky. We fly so high!


Vliegtuigbaan

Op onze tv kunnen we de vliegroute zien. We vliegen over Engeland, Schotland, Ijsland, Groenland, deeltje Canada, zelfs Rocky Mountains, en naar beneden om in San Francisco te landen. Kwil ook nog iets vertellen van ons eten op het vliegtuig. Dit was echt megalekker! We nemen allebei de kip. Als dessert krijg je natuurlijk kaas, frambozen crumble, chocoladetaart. Was echt superlekker en de koffie was heerlijk.

Engeland

Rocky Mountains

Het enige nadeel in het vliegtuig was dat we weer drie man voor ons hadden die bijna heel de vlucht hun stoel naar beneden deden. Echt niet leuk. Tom had zelfs gevraagd om hun stoel meer naar boven te doen omdat we bijna niet uit onze stoel konden. Maja ze deden dit slechts een uurtje en legden hem weer plat. Tijdens onze vlucht heb ik naar Prometheus (de voorganger van Alien) en We bought A Zoo gekeken. Tom ook naar Prometheus en Brave gekeken.

The Golden Gate Bridge

Alcatraz
We komen met een vertraging van 35 minuten aan in San Francisco. Het is hier 13.20u en in BelgiĆ« inmiddels 22.20u. We gaan vlug naar de paspoortcontrole, maar wat een volk. Het heeft hier dan ook lang geduurd. Ik besluit om al een sms te sturen naar het thuisfront, zodat ze niet meer ongerust moeten zijn. Na de controle is het al 15u, vlug koffers halen en hup naar Alamo om de auto te halen.

In de garage van Alamo zijn alle midsize SUV weg. De vriendelijke dame zei dat we mochten nemen wat we wouden.
Zelfs een grote Dodge V8 of VAN. We besluiten om een GMC TERRAIN te huren. Deze kwam net toe tijdens het bekijken van de grote auto’s.

We verlaten de garage om 15.30u en de drukte valt nog goed mee op de autosnelweg. Het is niet zo ver rijden naar ons hotel, Red Coach Motor Hotel. Iets voor 16u komen we aan, aan ons hotel. Er is nog plaats op de parking. We gaan naar onze kamer, die op het derde verdiep ligt. Ik ben enorm moe en besluit om mij even te leggen op het bed. Geen migraine gekregen van op het vliegtuig, maar ben zo moe als iets. Het was een hele zware week voor mij en Tom. Jammer genoeg ben ik als een blok in slaap gevallen en hebben we onze fietstocht moeten uitstellen. We gaan deze dinsdag nog doen. Morgen gaan we een geplande volle dag doorbrengen in San Francisco. Tot dan! Ps het internet is hier heel slecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten