Pagina's

woensdag 12 september 2012

Dag 4: Yosemite

Onze dag begon al vroeg. Om 4u kwam ik wakker en sprong meteen de douche in. Deze nacht weer weinig geslapen, amper 3 uur. Tom heeft nog last van de zonneslag en laat hem wat langer slapen. Iets voor 5 uur vertrekken we uit SF. Er is tegen 5 uur toch al wat verkeer op de autosnelweg, zelfs aan de andere kant is het al file!

Na 1,5 u te rijden, stoppen we in Manteca om in de Walmart boodschappen te doen. We kopen een doos donuts met 8 stuks voor slechts $ 2,5. Hier kopen we nog broodjes, beleg, wat snoep, 24 flessen water, Halloween kousen J, mini cupcakes, aftersun en zonspray. We eten een paar donuts en rijden vervolgens verder naar Yosemite. Onderweg moeten we nog stoppen voor een road work.
 
Onze eerste stop in Yosemite is in de Mariposa Grove. We rijden Yosemite binnen via de zuidelijke ingang, aangezien dit de vlugste route is. Bij de ingang moeten we onze pas van de parken laten zien. We krijgen een routemap en een folder van het virus met voorzorgsmaatregelen. We rijden verder om naar de sequoia’s te gaan kijken. Wat een bomen…





Na een paar sequoia’s waren we het al beetje beu geworden en rijden weer verder door om Yosemite verder te verkennen. We rijden door naar Yosemite Valley waar we de klassieke view point hebben gedaan. 

Hier zijn dan ook geen woorden voor nodig…


 Na het mooie uitzicht en een broodje te eten, wandelen we nog even naar een klein watervalletje, de bridalveil fall.
 
Het is inmiddels zeer warm geworden in Yosemite. Het is hier 17u en nog altijd 32 C°. Vandaag was het 35 C° en morgen zal het nog een beetje warmer worden. We gaan nog even naar Curry Village en naar de souvenir shop.

We zijn allebei zeer moe en besluiten door te rijden naar ons hotel, de Cedar Lodge.  Er is hier geen gratis internet, dus de blog schrijven zal weer met vertraging gebeuren. Ze hebben hier een buiten – en binnenzwembad. We kijken nog even naar de sterren. Nog nooit hebben we zo veel sterren gezien en we zijn dan nog niet in de volle duisternis.

Morgen staat er ons een ferme wandeling te wachten. Een goede nachtrust zal dus welkom zijn. Tot morgen iedereen.   

Op verzoek nog een foto van onze auto.


Uitgaven:

Eten: $ 60,66
Kledij: $ 2,97
Souvenir: $ 10,46
Activiteit: /
Brandstof: $ 20
Allerlei: $ 47,73

Totaal: $ 141,82
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten