Pagina's

dinsdag 11 september 2012

Dag 2: We gaan op ontdekking

Hallo iedereen,

Dag twee is aangebroken en we zijn volledig uitgerust. Heb ongelooflijk lang geslapen en we hebben er zin in!

Rond 5 u komen we wakker en frissen we ons op het gemakje op. Ik schrijf al een beetje op de blog. Het internet werkt hier niet zo goed en valt regelmatig uit. Vandaag is het een dag dat ik volledig gepland heb. Om 9.10u vertrekt onze boot naar Alcatraz. We nemen om 7.10u de bus naar Beach Street om bij Denny’s te gaan ontbijten. We kunnen op het gemak ontbijten. Ik kies voor de Sausage slam en Tom voor de French Toast.



De koffie wordt steeds bijgevuld en is ongelooflijk lekker. De pancakes zijn tot mijn verbazing echt wel lekker. We vertrekken te voet in de richting van Pier 33, waar de boarding voor Alcatraz begint. We zijn al bij de laatste van de boarding en moeten niet lang meer wachten. Jammer genoeg hangt er redelijk wat mist aan The Golden Gate Bridge.


De boot vertrekt en we nemen alvast al wat foto’s en filmpjes. De zeelucht is zalig. Na tien minuten arriveren we op Alcatraz. We gaan meteen naar boven om de Cell Audio Tour te starten. Wow! Ze hebben zelfs nederlands! Natuurlijk dachten ze dan ook dat we van Nederland waren. No, we are from Belgium!

Echt spannend om hier door de gangen te lopen, waar een heleboel criminelen hebben gezeten o.a Al Pacino. De cellen zijn echt wel klein en bieden weinig comfort.

Een cel met een crimineel
We gaan ook naar de isolatiecellen waar er nog een crimineel staat!


De audio leidt ons door verschillende kamers.



We gaan ook even naar buiten om een kijkje te nemen op The Golden Gate Bridge. Jammer genoeg is er nog altijd bewolking. Voor de rest is er een mooie blauwe lucht en een 23 C°. Beter kan je bijna niet hebben in San Francisco.


We lopen weer naar binnen en gaan nog naar de eetzaal. De audio tour vertelde ons dat er zeker 5 mensen gedood zijn door een vork of mes en regelmatig bestek werd gestolen. Dit was dan ook de meest gevaarlijke plek op Alcatraz.



In Maart 1963 werd Alcatraz gesloten. Kort daarvoor was er in Alcatraz een grote ontsnapping. De meeste zijn terug terug opgepakt of neergeschoten. Slechts enkele zijn ontsnapt en niet meer terug gevonden. Door ouderdom van de gevangenis en te veel restauratiekosten hebben ze Alcatraz gesloten. Als souvenir kopen we een mondharmonica. We nemen de boot terug van 10.55u om hierna naar Fisherman’s Wharf te gaan of Pier 39.

Alcatraz van op de boot

Luxe ship en Coit Tower
Er is nog niet zo veel volk. We gaan Aquarium of the Bay bezoeken en betalen elk 18 dollar. Er zijn heel wat kwallen te zien en een octopus.


Ze hebben hier heel lange tunnels met veel zeesterren en haaien.



In het derde deel mag je de dieren aanraken. Ik besluit om eens een grote zeester aan te raken. De filmman heeft dit natuurlijk op camera vastgelegd.

Ons bezoek was hier vrij kort, aangezien het heel klein is. Een beetje teleurstellend voor de prijs. Het is bijna 12 uur en we gaan naar Fisherman’s Wharf om de zeeleeuwen te zien. Zie ze daar toch eens liggen!


We lopen op de pier de winkeltjes af. Ik koop al een t-shirt van San Francisco en vier postkaarten. Om de honger te stillen kopen we een hotdog en een corndog. De hotdog is zeer klein, maar echt grote honger had ik niet.

Fisherman's Wharf
Rond 13u zetten we onze tour verder om naar Lombard Street te gaan. We gaan te voet, het is sportief en goedkoop! De straten beginnen steeds steiler te gaan. Hier kunnen we mooie foto’s van nemen.


Aangekomen op Lombard Street zijn er een aantal toeristen, die foto’s nemen. Echt wel grappig om te zien, hoe sommige auto’s naar beneden rijden.



We gaan verder in de richting van Washington Square, waar er een parkje en de Paul Church te zien is. Er is hier veel volk in het park en vele schattige hondjes, die achter de duiven lopen. We lopen verder naar Chinatown. Tot mijn verbazing is het hier wel leuk om eens door te wandelen. Wat een hoop winkeltjes allemaal.  

Na Chinatown zijn we via Nob Hill gegaan om langs de Grace Cathedral en Transamerica Pyramid te gaan. Echt wel mooi! De steile straatjes beginnen voelbaar te worden in onze voeten. We rusten eventjes uit en gaan vervolgens verder naar Coit Tower om het uitzicht van San Francisco te bewonderen. We betalen 7 dollar pp en gaan met een lift naar boven. The Golden Gate Bridge is nog altijd niet te zien, hij zit volledig onder de wolken. Balen dus.

Grace Cathedral
 We zien nog een cable tram car!



uitzicht vanuit de coit tower

The Golden Gate Bridge in de mist
Na de Coit Tower gaan we op het gemak naar Union Square. We passeren nog eens langs Chinatown. De Union Square is op zich niet echt de moeite. Onze magen zijn al aan het knorren van de honger en we gaan iets eten bij The Cheese Factory. Ik kies voor de grilled chicken pasta en Tom voor tomato chicken pasta. Het eten was lekker, maar mijn gerecht heb ik maar de helft kunnen opeten. Het was ook nog eens pikant, mijn mond stond in de fik! Die grote cola glazen kwamen goed van pas.

We zijn zeer moe van al het gestap en vallen allebei als een baksteen in slaap!  Morgen is er een fietsuitstap!

Uitgaven

Food:  $ 99,52
Kledij: $ 48,80
Souvenirs: $ 13,91
Activiteiten: $ 50

TOTAAL: $ 212,23

1 opmerking:

  1. wat waren de totale kosten van jullie roadtrip? ga een roadtrip zoals jullie plannen maar zou graag willen weten hoeveel deze zou kosten, je mag me gerust mailen op dalewijn@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen