Pagina's

donderdag 20 september 2012

Dag 9: Viva Las Vegas

Vandaag zijn we maandag 17 september. We hebben lekker lang uitgeslapen in onze mooie suite in het Luxor hotel. We hebben niet veel zin om ons te haasten en verlaten de kamer pas om 11.30u. Eerst verkennen we ons hotel en de winkeltjes van Luxor. Het is toch wel indrukwekkend om hier rond te lopen. De drukte valt goed mee. We nemen nog een paar foto’s van Luxor. De warmte is al weer goed te voelen, vandaag zou het 37 C° worden.

Luxor piramide in het hotel


voorkant Luxor hotel

voorkant Excalibur hotel

We gaan terug naar binnen en gaan via Luxor naar het Excalibur hotel om buffet te gaan eten. We betalen $ 17 pp. Er is heel wat keuze: soep, koud buffet, warm buffet, heeel veeeel desserts. We eten wat van de pasta’s (de macaroni was super lekker), varkensvlees, groentjes, chinees, kip, corndogs. En als dessert heb ik carrot cake gegeten, nooit gedacht dat dit zo lekker kon zijn. Nog wat tiramisu, fruittaart en ijscréme gegeten. Ook veel keuze aan dranken, maar we hebben het gehouden bij cola-light en koffie.

Na onze uitgebreide lunch was het al 15.30u en gaan we naar het Mandalay Bay Hotel. Dit hotel ligt net naast Luxor en in het begin van the strip. Dit hotel vinden we allebei mooier dan het Excalibur hotel. Ze hebben hier heel mooie kroonluchters en een fontein. Ze hebben hier ook een aquarium met haaien, maar in San Diego hebben ze ook een groot aquarium en lopen weer verder naar de winkeltjes. Tom ziet een mooie jurk voor mij en besluit om deze eens te passen en ook te kopen. Eindelijk nog eens een jurk gevonden, behalve mijn trouwjurk dan niet meegerekend.

 
We gaan nog even terug naar onze hotelkamer om het plan van the strip nog te overlopen en de uren van de shows op te schrijven. We frissen ons op en doe mijn nieuwe jurk aan. Het is nog altijd zeer warm buiten, een trui is dan ook niet nodig.

Het is iets na 19u als we onze kamer verlaten. Eerst gaan we tickets aan halve prijs kopen om de show "Legends in concert" te zien. Het is een show met look-a-likes en hopelijk is het zijn geld ( $ 41 pp) waard.
We lopen verder naar het Bellagio hotel om de dansende fonteinen te zien. We arriveren nog net op tijd, maar staan wel aan de overkant.
 
Op the strip kan je niet gewoon de straten oversteken. Soms moet je omhoog via de trap om de straten over te steken. En met de drukte kan je niet vlug stappen. Na Bellagio lopen we nog door naar Treasure Island voor de show van 20.30u, maar is ook net begonnen en er is geen plek om iets van de show te kunnen zien.

Voor een maandag is het ongelooflijk druk op the strip. Om 21.30u begint onze show in het Harrah’s hotel. We besluiten om al naar de zaal te gaan en onze tickets op te halen. We mogen al vlug naar binnen in de zaal en kopen nog wat drinken. De eerste legend is Justin Timberlake. Op zich kon hij wel goed zingen, maar vonden hem allebei geen Legend. Daarna kwam Adele en wat een stem van deze vrouw. We krijgen allebei kippenvel en het was precies de echte! Vervolgens kwamen The Blues Brothers en brachten een reeks mooie liedjes op een komische manier. Ik hoopte op Michael Jackson, maar het was deze keer Whitney Houston. We vonden haar allebei niet goed, behalve haar grote hit “I Will Always Love You” kon er nog door. Als Afsluiter kwam Elvis Presley, maar vonden we ook teleurstellend en veel te kort. Foto’s mochten we ook niet nemen, want zie dat ze hun tekst vergeten door de flitsen… Ik geef een 7/10 voor de show dankzij Adele en The Blues Brother en Tom een 7,5/10.

Na de show is het al 22.55u en lopen vlug naar The Mirage Hotel aan de overkant van het Harrah’s Hotel. Om 23u begint hier de show met de vulkaan.
 
De show is na 5 minuten gedaan en we lopen weer naar Treasure Island om de Sirens of TI te zien. Om 23.30 is hier de laatste show, maar toch is het nog druk. We hebben een goeie plaats en kijken naar de show met de piraten.
 
Het is na de show 23.45u en besluiten om nog een aantal hotels te bezichtigen van binnen en/of van buiten.

We gaan naar The Venetian. Was super mooi!




 
The Ceasars Palace.



New York Hotel




En nog wat hotels van buiten bezocht.

 
Na onze super lange wandelingen in de hotels zijn we nog niet moe en gaan we gokken in het casino van Luxor. Het is al 3u s ’nachts, maar toch is hier nog volk te zien. We gokken aan het gigantisch bedrag van $ 6. Eventjes dachten we zelfs winst te maken en hadden we al $ 3 gewonnen, maar Tom is alles kwijtgespeeld.


Na het gokken drinken we nog gratis drankje met onze coupon aan de bar. We hebben allebei nog een beetje honger en kopen een Hot ’n Spicy McChicken om op onze kamer op te eten. De service van de McDonalds trekt echt op niets in Amerika! Er ligt nooit iets klaar en het duurt veel te lang. Om 4.15u (bijna ochtend) zijn we terug op onze kamer en eten onze hamburger op. We kijken nog wat tv en vallen in slaap. Morgen verlaten we Las Vegas alweer en vertrekken we naar Zion National Park!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten