Pagina's

woensdag 12 september 2012

Dag 3: Fietsen in San Francisco

Vannacht heb ik niet goed geslapen en ben ik reeds om 4u wakker. Ik schrijf al een word documentje voor onze blog. We gaan op het gemak de ochtend tegemoet. Er is al redelijk wat lawaai op de straat. We gaan ontbijten bij Lori’s Diner en kiezen voor scrambled eggs, worstjes, bacon en toast. Het eten smaakt mij hier niet en eet maar de helft op. Het interieur is wel leuk nagemaakt zoals in de jaren 50.

Lori's Diner
Na ons ontbijt gaan we naar Blazing Saddles om fietsen te huren. We krijgen hier een lange uitleg over de route, de fietspaden en de veiligheid. Ik heb een kortingsbon van $ 7 pp en betalen nog steeds $ 58. We vinden allebei dat San Francisco heel duur is, zelfs een fles water kost al $ 2,5.

Met onze fietsen rijden we naar beneden door de straten van de drukke stad. We zien heel wat bedelaars. We stoppen nog eventjes om een foto te maken van de city hall. Ziet er precies als een paleis of als een parlementsgebouw uit.

City Hall
Eerst rijden we naar Alamo Square om de mooie huisjes te zien.  Deze huisjes kan je ook zien in de serie Full House en Charmed.


Er lopen heel wat hondjes en eentje moest zeker met Tom op de foto.


Bij mij kwamen ze niet, dus moest ik zelf de foto’s maar leuk maken.

 
Vervolgens rijden we naar boven om naar The Golden Gate Park te gaan. We nemen eerst wat foto’s van The Conservatory of Flowers. Wat een mooie bloemen en planten.


Er is ook een Japanese Tea Garden, maar je moet steeds betalen. Zelfs een klein broodje kost hier al $ 9,5. We rijden door naar de Stow Lake. Dit is een heel mooi meer. Stow Lake heeft ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van stow lake gaat over een vrouw met haar baby. De vrouw begint te praten met een kennis en zonder het te zien, rolt de kinderwagen weg van de vrouw. Wanneer ze zag dat haar baby weg was, kwam de vrouw wanhopig en ging ze overal in het park op zoek naar haar baby. Tot ze gewoon in de Stow Lake stapt en onder water gaat. De vrouw was er van overtuigd dat haar baby in het water was gekomen en ze kon het verdriet niet aan. De legende vertelt ons dat deze vrouw  (haar geest) nog steeds aan het meer op zoek is naar haar baby…


We verlaten Golden Gate Park en gaan op weg naar de Golden Gate Bridge. Het is nog een eindje rijden en kopen onderweg twee croissants en koekjes om aan Inspiration Point op te eten. Het uitzicht is hier prachtig en wat verderop zien we nog meer mooi uitzicht.

 Er begint redelijk wat wind op te komen, maar het is hier toch nog een 21 C°. Uiteindelijk zien we de Magnifieke brug staan! Wow, dit is echt geweldig.  Zelfs Teddy moest op de foto! En zie hoe gelukkig hij is.

 We nemen vanuit verschillende posities foto’s van de brug!



We rijden tot de helft van de brug, maar besluiten om terug te keren en nog een souvenir te kopen. Uiteraard heb ik een model van de brug gekocht. Er is niet veel volk langs de fietsroute. We fietsen verder naar The Palace of Fine Arts. Het is nog mooier dan ik dacht. Zelfs Tom is onder de indruk.


 
Door de wind zijn we allebei een beetje verbrand in het gezicht. We besluiten om de fietsen terug te brengen. Het is inmiddels 17u en zijn al onderweg sinds 9.30u. We voelen het al goed in onze benen, zeker met zo een steile hellingen.

Vanavond gaan we niet uiteten, maar halen we wat te eten bij de Burger King. De bediening is hier zeer traag. We nemen ons eten mee naar onze hotelkamer en vallen al vlug in slaap. Morgenvroeg rond 4u vertrekken we naar Yosemite! Tot morgen! Ps de blog is een dag in vertraging. Hopelijk kan ik morgen de achterstand inhalen.

Uitgaven:

Food: $ 69,11
Kledij: $ 0
Souvenir: $ 8,63
Activiteiten: $ 58
Totaal: $ 135, 74

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten