Pagina's

maandag 24 september 2012

Dag 16: Mesa Verde And The four corners

Deze ochtend geraken we moeilijk uit bed en is het reeds 9u wanneer we ons hotel verlaten. We halen koffie bij Denny's en eten nog een paar croissants.

Tegen 10u rijden we Mesa Verde National Park binnen. We melden alvast dat we gisteren een babybeer hebben gezien. En blijkbaar zouden er twee baby beertjes met de mama zijn gespot op het hoogste view point van Mesa Verde.


Eerst rijden we naar het bezoekerscentrum om de gift shop en de uren van de tours te bekijken. We besluiten om geen tour te doen en zelf de view points te gaan opzoeken. We rijden naar de Pipe Shrine House bij de Far View Site.


Vervolgens rijden we door naar Spruce Tree House. Ze bouwden vroeger huizen tegen de rotsen. Dit lijkt nu zo onwaarschijnlijk hé.



Een volgende stop is aan de Cliff Palace.


Hierna eten we onze broodjes op in de picnick-area om vervolgens nog een paar view points te bezichtigen.

De Vallei


Bomen of wat er nog overschiet door bliksem en brand




Om 15.30u vertrekken we uit Mesa Verde en is de hemel enorm donker. Hier en daar zien we grote bliksemschichten verschijnen. Tom stopt nog in een paar winkeltjes om zijn hobby uit te breiden en met resultaat. Hij heeft nu ook een flessenopener van Mesa Verde.

Het is weer meer dan twee uur rijden om naar Monument Valley te rijden. Net voor de afslag zien we een bordje met The Four Corners staan. We rijden er toch naar toe, omdat hier vier staten bij elkaar komen, namelijk Utah - Arizona - New Mexico - Colorado. We nemen hier een foto en rijden door naar onze bestemming.



Ik probeer al een foto te nemen uit de verte van Monument Valley.


Onze cabin is zeer klein, maar het internet werkt hier uitstekend. Een uurtje geleden stonden tot onze verbazing hier twee katten aan de deur. Me superhappy, want ik heb al twee weken geen katten meer gezien. Hebben ze wat vlees gegeten, een aaitje en voila onze goeie daad voor deze dag is ook al gedaan.

Nu waait het hier nog redelijk hard met af en toe regen. Hopelijk is het morgen beter weer, want dan kan ik eindelijk Monument Valley binnentreden. Bye!

P.S Bednkt voor de reacties Wim en Ryan! We missen jullie! En ik denk elke dag aan je Ryan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten