Pagina's

vrijdag 14 september 2012

Dag 5: We klimmen omhoog in Yosemite

Vandaag staan we om half 7 op. Deze nacht hebben we allebei goed geslapen. Er staat ons vandaag een stevige wandeling op te wachten. We hebben geen ontbijt in de Cedar Lodge, maar wel een eigen koffiemachine. Ik maak koffie en we eten nog een paar donuts en lekkere yoghurt. Het is al later dan voorzien en we vergeten nog onze klimschoenen. Zonder deze schoenen kunnen we de klim niet doen. We rijden vlug terug naar ons hotel om de schoenen op te halen. Eindelijk staan we klaar voor de klim! Het is inmiddels al 9.45u bij de start van de klim.

Onze wandeling noemt de 4 mile trail en is eigenlijk 7,5 km wandelen NAAR BOVEN tot aan Glacier point. We starten met vol enthousiasme aan onze wandeling en nemen overal waar we kunnen foto's van het uitzicht.
Hoe hoger we gaan, hoe mooier het uitzicht.
Zelfs Teddy was weer van de partij en had nog een brede glimlach om op de foto te gaan.


Maar dan... De zon kwam heel hoog te staan en alles warmde op. De klim kwam steiler en steiler. Het is dan ook een wandeling van 4 uur naar boven. Onderweg komen we een leuk koppel tegen, Caroline en David. Mijn gezicht zag enorm rood en van de aardige mevrouw mocht ik haar zonspray gebruiken. Het waren echt supervriendelijke Amerikanen.

We klimmen weer verder en eindelijk is het niet meer zo steil. Kort daarna komen we aan bij Glacier Point. De foto's spreken weer voor zich.
 
We eten nog een ijsje. Een eekhoorn komt tot aan onze voeten om goeiedag te zeggen.


Normaal had Tom gepland om met de shuttle bus terug naar beneden te gaan. Maar we besluiten om terug via dezelfde weg naar beneden te gaan en ja dat is te voet. We zweten er weer op los, maar voelen ons dan ook super met het idee dat we op en af de berg zijn gegaan! We hebben dan in totaal bijna 16 km gewandeld.


Na onze wandeling gaan we nog even naar Curry Village om broodjes te kopen. Ik koop alvast een verjaardagscadeau voor Tom. Een flesopener met beren erop van Yosemite voor zijn biertjes hier open te doen ;).

Terug op onze hotelkamer eten we nog een broodje. Het was een zeer vermoeiende dag en we vallen weer vlug in slaap. Morgen vertrekken we uit de Cedar Lodge en verlaten we Yosemite. Tom en ik weten nu al dat we nog terug gaan komen naar Yosemite, maar dan in mei om de watervallen te zien.

Bye Bye!

Uitgaven:

Eten: $ 10,19
Kledij: /
Souvenir: $ 8
Activiteit: /
Brandstof: /
Allerlei: /

Totaal: $ 18,19

Geen opmerkingen:

Een reactie posten