Pagina's

maandag 17 september 2012

Dag 8: Death Valley is Hot

Deze ochtend (zondag 16 september) staan we om 4.20u al op. We willen de zonsopgang zien bij Dantes View. Het opstaan lukt gemakkelijk, aangezien het al te warm is in onze kamer. We maken nog wat koffie en eten een paar kokoskoekjes. Tegen 5u verlaten we het hotel. Er zijn al veel gasten weg. Kan nu wel begrijpen waarom de Amerikanen Death Valley vermijden. De hitte is ondraaglijk. In Death Valley moet je steeds water bij je hebben en zeker 4 - 6 liter water per dag drinken!

Op de weg komen we nog een paar auto's tegen, maar veel zie je hier niet. Het is nog donker hé. Stilletjes aan zie je meer en meer licht opkomen. Het is dan ook een race tegen de zon om op tijd bij Dantes View te zijn.
 
De zon begint steeds hoger te staan, maar we halen nog ruim op tijd de top om de zonsopgang te bezichtigen. Hopelijk geven de volgende foto’s al een mooi beeld van de zonsopgang in Death Valley.




Na de zonsopgang rijden we door naar Artist Drive. Is een lange autoroute die ons naar een paar gekleurde rotsen brengt.


 
Zelfs Teddy was op de Artist Drive!
 
Daarna rijden we door naar de Devils Golf Course. Hier zie je overal soort van zoutstenen. Was zeer indrukwekkend om te zien.



Er is redelijk wat te zien in Death Valley. We stoppen ook nog even aan Badwater Basin.



De hitte begint hier goed voelbaar te worden. Het is nog geen middag, maar we bereiken al bijna 40 C°. We rijden Death Valley uit om in de richting van Las Vegas te rijden. De temperatuur begint een beetje af te nemen, maar tussen Death Valley en Las Vegas is het ook nog een 35 C°. Ik begin mij zeer moe te voelen en val geregeld in slaap in de auto.

Net voor Las Vegas zijn we naar Spring Mountain Ranch gegaan, waar we $ 9 betaalden. Het is hier zoals een recreatiedomein. Er stond ook een huis van een vroegere rijke familie, waar Vera Krupp woonde en een mooi meertje is waar we nog een wandeling maken.


Daarna rijden we verder naar Red Rock Canyon, dat net buiten Las Vegas ligt. We betalen $ 7, aangezien het nog een apart park is. Er zijn hier heel veel wandelingen, namelijk 19 trails. Je kan hier ook doorrijden met de auto en de view points bezichtigen.




We eten nog wat cake en wachten tot het stilletjes aan donker begint te worden. Las Vegas moet je binnen rijden als het donker is! Er is al redelijk wat verkeer op de autosnelweg. In Las Vegas verblijven we voor twee nachten in het Luxor hotel. Dit hotel ligt niet zo ver op the strip. Al vlug arriveren we in ons hotel. Er is een grote parking en kunnen nog dichtbij de ingang parkeren.
We checken eerst in aan de balie. Bij ons boeking hebben we de goedkoopste kamer geboekt, maar vandaag gaan we proberen om een gratis upgrade te krijgen. Amerikanen zijn zeer gevoelig als je zegt dat je op huwelijksreis bent. Tom heeft dat heel goed doen en de vriendelijke dame gaf ons gratis een upgrade. We geven nog een $ 20 in haar handen voor de upgrade.

Onze kamer is op de 16de verdieping. Een lift nemen is hier precies een attractie, wat een rammelbakken. Aangekomen aan onze kamer merken we op dat we een SUITE hebben gekregen. Megagrote tv, zelfs twee, grote douche, bubbelbad, prachtig uitzicht, koelkast en super groot bed!
We zijn allebei moe en hebben besloten om een avondje rustig aan te doen en te genieten van onze kamer. Morgen gaan we de sfeer opsnuiven in LAS VEGAS! Bye!   

1 opmerking: